| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Βιωματικά Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης και υποστήριξης των μελών του Συλλόγου μας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από σεμινάρια υπό τον τίτλο «Ενδυνάμωση  του ρόλου του Εθελοντή στο δημιουργικό και κοινωνικό του έργο» με την Μαρία Αγγέλου(Μ.Α Συμβουλευτικής Ψυχολογίας / Ψυχοθεραπεύτρια).

Στόχος είναι η επιμόρφωση των εθελοντών της «Αντηρίδας» σε θέματα που αφορούν την λειτουργία μιας ομάδας, την βαθύτερη κατανόηση των αναγκών της, τους ρόλους  και τις  φάσεις  ανάπτυξης της ομάδας.

Στις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την μορφή βιωματικών εργαστηρίων και μέσα από την επεξεργασία συγκεκριμένων θεμάτων θα προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο αλληλοϋποστήριξης, εξέλιξης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε δύο ομάδες, μία για όσους θα το παρακολουθήσουν πρώτη φορά, και μία για όσους το έχουν ήδη παρακολουθήσει τον Μάρτιο του 2014.

Όσοι επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν, ας το δηλώσουν ως την Τετάρτη 7/1/2015 με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς στη γραμματεία του Συλλόγου (2313-323869, καθημερινά 9 με 3 το μεσημέρι).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

1η ΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (1η φορά)

Δευτέρα 12/1   ώρα 13.00-15.00        Πέμπτη 15/1    ώρα 13.00-15.00
Δευτέρα  19/1            "                     Πέμπτη  22/1             "
Δευτέρα  26/1            "                     Πέμπτη  29/1             "


2η  ΟΜΑΔΑ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ & ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ (2η χρονιά)

Τετάρτη  14/1     ώρες 13.00-15.00
Τετάρτη   21/1                  "
Τετάρτη   28/1                  "
 

Ενδεικτική θεματολογία:  Η σημασία της Εθελοντικής Εργασίας (οφέλη σε προσωπικό & κοινωνικό επίπεδο), Φάσεις ανάπτυξης της ομάδας Εθελοντών, Η Δυναμική και η Διεργασία της ομάδας  (ρόλοι, δομή, τρόποι λειτουργίας, συναισθηματικό κλίμα, κανάλια επικοινωνίας, προσδοκίες μελών), Χαρακτηριστικά λειτουργίας – δυσλειτουργίας στην ομάδα, Αξιοποίηση της κρίσης σε μια ομάδα, Μελέτη περιπτώσεων (Case  study) από την εθελοντική δουλειά.

 

Επικοινωνία

Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη
Περιφερειακή Νέας Ευκαρπίας, 56403

  • Τηλέφωνο: 2313323869
  • Φαξ: 2313323869
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
     

  

Γίνε Μέλος

Στήριξε την προσπάθεια της ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ:

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
 

 

ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

 

Ανακοίνωση: Ο Σύλλογός μας οικονομικά στηρίζεται εξ΄ολοκλήρου στις εισφορές των μελών του και τις δωρεές των φίλων του. Αυτοί είναι οι μοναδικοί μας πόροι και δεν επιδοτηθήκαμε ούτε επιδοτούμαστε από κάποιο ευρωπαϊκό ή κρατικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τις ιδέες μας.