| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Νέα Χρονιά με παραδοσιακούς ρυθμούς

Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης  επισκέφτηκε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου τον χώρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Οι αρχοντικές παρουσίες των χορευτών με τις παραδοσιακές φορεσιές ήρθαν να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον, και να επαναφέρουν για λίγο στη μνήμη τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα τοπικών κοινωνιών.  Το αισιόδοξο μήνυμα της νέας χρονιάς θέλησαν να μοιραστούν με παραδοσιακούς ρυθμούς και κινητικά σχήματα ελληνικών χορών, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις ομαδικότητας, χαράς και ευεξίας.

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος προσφύγων  Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή». καλύπτει την ανάγκη για περαιτέρω ενασχόληση με το μεγάλο και σπουδαίο κεφάλαιο της Πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δραστηριότητες του τμήματος παραδοσιακών χορών ξεφεύγουν από το στενό πλαίσιο της εκμάθησης των βημάτων. Επεκτείνεται με, υπευθυνότητα και σεβασμό, στο τρίπτυχο χορός- μουσική- φορεσιά θεωρώντας σημαντικό για την κατανόηση του χορού, την μελέτη και των άλλων δύο στοιχείων της τοπικής παράδοσης, αφού κανένας χορός δεν γεννήθηκε ανεξάρτητα από τη μουσική που τον συνοδεύει.

Οι εθελοντές και το ΔΣ της Αντηρίδας ευχαρίστησαν τα μέλη του συλλόγου για την μαγεία αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης με ένα μικρό αναμνηστικό δώρο.