| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ εκπαιδεύει Εθελοντές στη Θεσσαλονίκη

Μαθήματα Εθελοντισμού παραδίδει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου « Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ » με σκοπό την Ενημέρωση – Κατάρτιση Εθελοντών οι οποίοι προσφέρουν ή ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΑΝΤΗΡΙΔΑ. 

 

Την Τετάρτη 18/10/2017 πραγματοποιήθηκε  το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα

"Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ - ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ"

Ο Κεντρικός Ομιλητής  -  Κοινωνικός Λειτουργός του Ερυθρού Σταυρού -  κ.Σωτήρης Μουρουδέλης μοιράστηκε με το κοινό τις δεοντολογικές αρχές του Εθελοντισμού επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της επικοινωνιακής σχέσης μεταξύ εθελοντή και ωφελούμενου. 

Μέσα από παραδείγματα οι συμμετέχοντες σχολίασαν τους ρόλους του εθελοντή, κατανοώντας ότι η συμμετοχή του στην οργανωμένη ομάδα συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ιδίου και του εξυπηρετούμενου. Οι αξίες του εθελοντισμού όπως αλληλεγγύη, αμοιβαιότητα, και εμπιστοσύνη είναι τα απαραίτητα εφόδια για την προσφορά υπηρεσιών. 

Ακολούθησε συζήτηση με τους εθελοντές για τις υποχρεώσεις τους αλλά και τα δικαιώματά τους από την Οργάνωση και την Κοινότητα. 

Οι εθελοντές της ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ συμφώνησαν  με την πρόταση που έκλεισε ο κ. Σ.Μουρουδέλης, την παρουσίαση  «  Τι  ξεκλειδώνει, τέλος, την όλη διεργασία , τι είναι αυτό που σαν καταλύτης αλλάζει το χρώμα και τον τρόπο της προσφοράς, τι κάνει τον εθελοντή ικανό να αντέξει και « να εισπράξει  την υπεραξία της δράσης του…

 Η αγάπη φυσικά……»