| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869

Χορεύοντας για τους ασθενείς

Τη μαγεία του μπαλέτου και την ομορφιά του χορού έζησαν μέσα στις γιορτές μικροί και μεγάλοι ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Χορεύτριες της σχολής χορού της Άσπας Φούτση επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και έδωσαν ολιγόλεπτες παραστάσεις μέσα στους θαλάμους και τους διαδρόμους σε τρεις κλινικές, 

Η ιδέα της πραγματοποίησης αυτής της δράσης ανήκει στην ίδια την κυρία Άσπα Φούτση, η οποία είναι μέλος του Συλλόγου Εθελοντών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Αντηρίδα». Παίρνοντας έμπνευση από αντίστοιχες εκδηλώσεις σε νοσοκομεία στο εξωτερικό, πρότεινε ως δράση της Αντηρίδας το ανέβασμα μικρών παραστάσεων που σκοπό θα έχουν την ψυχαγωγία των ασθενών, των επισκεπτών αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέσα στις γιορτινές ημέρες.

Η ευκαιρία δόθηκε στην ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιδρύματος Παπαγεωργίου για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Το πρωί εκείνης της ημέρας και ενώ στο κατάμεστο από παιδιά κεντρικό σαλόνι εξελισσόταν η γιορτή, 25 μπαλαρίνες της σχολής, ηλικίας 9 ως 19 ετών φόρεσαν τις στολές και τις πουέντ τους και αφού έδωσαν μια παράσταση για όλο τον κόσμο, ανέβηκαν στις κλινικές και χόρεψαν δίπλα στα κρεβάτια των ασθενών.