| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869

Ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης έχει χαρακτηρισθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως Πανδημία, καθώς ολοένα και αυξάνονται οι διαβητικοί ασθενείς. 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. “Παπαγεωργίου” οργάνωσε σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου – Η Αντηρίδα» επίσκεψη  στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος σε άτομα με Διαβήτη και συγχρόνως εξετάστηκαν από ειδικούς ιατρούς τα πόδια των ατόμων με Διαβήτη. Οι διαβητικοί του Ιδρύματος εξετάσθηκαν για τη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και για να βρεθούν τυχόν άτομα που έχουν κίνδυνο να εμφανίσουν πληγές η γάγγραινα στα κάτω άκρα, δηλαδή Διαβητικό Πόδι.

Άτομα που έχουν χάσει την προστατευτική αίσθηση του πόνου  του ψυχρού –θερμού κλπ ως συνέπεια της ανεπαρκούς ρύθμισης  του Διαβήτη η έχουν αποφραγμένα αγγεία στα κάτω άκρα είναι σε υψηλό κίνδυνο για ανάλογες βλάβες στα κάτω άκρα Παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο υλικό με οδηγίες για τη διατροφή και για την προληπτική φροντίδα των ποδιών.

Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο 347 εκατομμύρια διαβητικοί άνθρωποι και υπολογίζεται ότι το 2030 ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 552 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 800.000 (οκτακόσιες χιλιάδες) με 1.000.000 (ένα εκατομμύριο) διαβητικοί.

Τα πόδια των ατόμων με Διαβήτη διατρέχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμών (2.000 – 3.000 ακρωτηριασμοί γίνονται κατά μέσο όρο σε Διαβητικούς ασθενείς κάθε χρόνο στην ελληνικό χώρο).