| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869

Αλληλεγγύη στην πράξη (Mission: Possible)

Το περίσσευμα αγάπης των εθελοντών της Αντηρίδας στήριξε για άλλη μια φορά πολλούς συνανθρώπους μας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα βοήθειας από ομάδες και συλλόγους που βοηθούν μοιράζοντας ρούχα και τρόφιμα στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην ακριτική Ελλάδα, οργανώσαμε πρόσφατα αποστολές βοήθειας για να προσφέρουμε μια κάποια ανακούφιση σε όσους έχουν ανάγκη.

Η πρώτη αποστολή, από τρόφιμα και παπούτσια πήγε στην ΜΚΟ Αγκαλιά στην Καλλονή Λέσβου, όπου ο πατέρας Ευστράτιος υποδέχεται και περιθάλπει καθημερινά εκατοντάδες θαλασσοδαρμένους μετανάστες που ξεβράζονται στις ελληνικές ακτές. Το δράμα των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί άγγιξε πολλούς φίλους της Αντηρίδας και στις αρχές αυτής της εβδομάδας στείλαμε άλλο ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας, αυτή τη φορά μια γενναιόδωρη προσφορά με συσκευασμένα τρόφιμα, από την εταιρία ΜΑΜΑ PRODUCTS A.E. σε συνεργασία με την ΕΒΓΑ Α.Ε.

 

Χθες μια μεγάλη ποσότητα φρέσκων φρούτων, ευγενική δωρεά της εταιρίας ΑΛΕΞ ΑΕ και του εθελοντή μας Παναγιώτη Ευθυμιάδη, ξεκίνησε το ταξίδι της μέσα από τον κάμπο της Νάουσας. Μέσα στην ίδια ημέρα, τα φρούτα κατευθύνθηκαν σε συσσίτια και οικογένειες συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη (ΕΥΝΟΙΑ, Αγία Παρασκευή κα).

Η ημέρα μας τελείωσε στην άκρη της Ελλάδας, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Στην Ειδομένη, ομάδες πολιτών δρώντας αθόρυβα και με αυταπάρνηση βοηθούν εδώ και μήνες τους εκατοντάδες πρόσφυγες που έρχονται καθημερινά με λεωφορεία, τρένα ή περπατώντας μέχρι τα σύνορα. Νέοι και νέες κυρίως, συχνά με μικρά παιδιά καταφτάνουν ταλαιπωρημένοι, διψασμένοι και νηστικοί με σκοπό να φτάσουν στη Γερμανία και τη Σουηδία, περνώντας από τα Σκόπια, τη Σερβία και την Ουγγαρία. Σε αυτή την οδύσσεια, οι Γιατροί χωρίς σύνορα μαζί με απλούς πολίτες στέκονται αρωγοί, προσφέροντας το λίγο, το ελάχιστο, το τόσο πολύτιμο: ένα μπουκάλι νερό, λίγο φαγητό, ένα ζευγάρι παπούτσια, μια κάποια φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη. Οι αριθμοί είναι τεράστιοι και το θέαμα των ανθρώπων που προβάλλουν από το πουθενά, μέσα από τους αγρούς για να φτάσουν στη συνοριογραμμή, οι πομπές των πεζών ξεπερνά κάθε φαντασία και περιγραφή. Τέσσερις εθελοντές της Αντηρίδας βρεθήκαμε εκεί, δίπλα τους, πλάι στη γραμμή του τρένου για να τους μοιράσουμε κάποια ελάχιστα τρόφιμα, μια μικρή ένδειξη ότι δεν αποστρέφουμε το βλέμμα από ό,τι συμβαίνει στην αυλή του σπιτιού μας, μια απτή απόδειξη ότι η αλληλεγγύη δεν είναι για μας μόνο μια ωραία λέξη σε αυτό το μοναδικό, ασύγκριτο ελληνικό καλοκαίρι του 2015. 

Το σχέδιο για την επόμενη αποστολή έχει ήδη οργανωθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καλέσουμε ξανά, μέλη και φίλους να συνδράμουν. Ως τότε, ένα μεγάλο μπράβο και θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους, είτε μόνοι τους, είτε μέσα από ομάδες. Ιδιαίτερα τους εθελοντές μας, Κατερίνα, Ντίνα, Βούλα, Κώστα, Λενιώ, Μαρία, Λενιώ, Βούλα και Σταύρο, τον Βασίλη και την Εβελίνα, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα αλλά και τα παιδιά από το Κιλκίς που συναντήσαμε στα σύνορα "επί τω έργω": καλή δύναμη σε όλους!