| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

«Κοινωνικό συμβόλαιο αλληλεγγύης»

Πως νικιέται η κρίση με «όχημα» την κοινωνικής αλληλεγγύη; Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, μιλώντας σε εκδήλωση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μάς μετέφερε ένα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας!

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Νικόλαος Πέντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του κκ. Αναστασίου καθώς και στους στόχους και το όραμα του Δικτύου για την κινητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας στην κατεύθυνση ανάληψης δράσεων κοινωνικής ευθύνης, με ουσιαστικό περιεχόμενο και κέντρο την υποβοήθηση των συνανθρώπων μας και ειδικά των παιδιών.

 

Στην εκδήλωση το "παρών" έδωσαν -μεταξύ άλλων- η Πρόεδρος της Αντηρίδας Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΔΣ του Γ.Ν.  Παπαγεωργίου κύριος Νικόλαος Παπαγεωργίου, o Γενικός Διευθυντής του  Γ.Ν. Παπαγεωργίου Γεώργιος Χριστόπουλος, η διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου και μέλος του ΔΣ της «Αντηρίδας» δρ. Γεωργία Δερετζή, δεκάδες εθελοντές της Αντηρίδας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, βουλευτές, εκπρόσωποι των προξενικών και των πανεπιστημιακών αρχών, πρόεδροι επιχειρηματικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές κοινό, που κατέκλυσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και πολλοί επιχειρηματίες, ο κκ. Αναστάσιος υπογράμμισε τη σημασία της εταιρικής ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- πως το χρέος της κοινωνικής αλληλεγγύης επιβάλλεται να αποτελεί βασική παράμετρο τόσο στην ορθή σύλληψη της αποστολής μιας επιχείρησης όσο και στον καθορισμό των στόχων και των μεθόδων λειτουργίας της.

"Υπάρχει ελπίδα στον κοινό αγώνα μας για την υπέρβαση της κρίσεως, εφόσον επιμένουμε στο χρέος της αλληλεγγύης" ανέφερε ο κκ. Αναστάσιος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλοι να δεσμευτούμε με ένα "κοινωνικό συμβόλαιο αλληλεγγύης" για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας, αλλά και μεγάλων "πληγών" της εποχής μας, όπως τα ναρκωτικά, το AIDS, η μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και η κατάθλιψης που "βαραίνει τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων".

"Εγώ είμαι αισιόδοξος" τόνισε, σημειώνοντας πως "δεν προσφέρουν ελπίδες μόνο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων" αλλά "περισσότερο σημαντικά είναι τα πνευματικά κοιτάσματα που υπάρχουν στο DNA των πολιτιστικών μας καταβολών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφίες από τη δράση