| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Παρουσίαση ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ο νεοσύστατος τότε,  Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ», πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε, με ομιλητές την πρώτη Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΑΝΤΗΡΙΔΑ» κα Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου και τον  καθηγητή ΑΠΘ, Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν Παπαγεωργίου και Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών,  κο Αντώνιο Φιλιππόπουλο.

 

Η κα Ψαρρά σύστησε το Σύλλογο σε πλήθος προσκεκλημένων και εργαζομένων στο Νοσοκομείο που παρακολούθησε την εκδήλωση. Τονίζοντας τις αξίες του εθελοντισμού και την ανάγκη του στη εποχή μας, ανάφερε τις ιδέες που οδήγησαν στην Ίδρυση του Συλλόγου και τους στόχους του. Η ομιλία του κου Φιλιππόπουλου είχε θέμα: «Η Τέχνη μπροστά στο μεγαλείο της μητρότητας: Οδοιπορικό στους αιώνες». 

Ο ομιλητής, με οδηγό τις εικαστικές τέχνες παρουσίασε συγκεντρωτικά το θαύμα της δημιουργίας της ζωής μέσα από μνημειώδη έργα του παρελθόντος που άρχισαν την Παλαιολιθική Εποχή και επεκτάθηκαν στη Νεολιθική, στην Ελληνορωμαϊκή, στο Βυζάντιο, στο Μεσαίωνα, στο Διαφωτισμό και μεταλλάχθηκαν στα ρεύματα του 20ου αιώνα.