| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη ενισχύει ακόμα μία φορά το έργο της «Αντηρίδας»

Σήμερα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προχώρησε στη δωρεά προϊόντων προσωπικής υγιεινής, ιματισμού και υπόδησης για τους συνανθρώπους μας που είναι σε ανάγκη.

Η παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντηρίδας, από τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης επαίνεσε την «Αντηρίδα» για το σπουδαίο εθελοντικό της έργο, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. 

Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, , εξέφρασαν η ιδρύτρια-αντιπρόεδρος της Αντηρίδας και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, κ. Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της Αντηρίδας, Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής κ. Γεωργία Δερετζή., και ο Πρόεδρος του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, κ. Μιχαήλ Καραβιώτης, 

«Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους που φεύγουν ξαφνικά από το σπίτι τους και μένουν μόνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παπαγεωργίου, σπεύδοντας να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με την χρησιμότητα της δωρεάς.

«Ευχαριστούμε για όλη την αγάπη, την προσφορά και την ανιδιοτέλεια…» δήλωσε καταληκτικά, η Πρόεδρος της Αντηρίδας και Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής Γ.Δερετζή. 

Περισσότερα...

Μένουμε Ασφαλείς

Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε ασφαλείς μοιράζει  στους νεαρούς & έφηβους ασθενείς που επιστρέφουν σπίτι τους, παιδικές υφασμάτινες μάσκες προστασίας υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τα μέτρα υγιεινής.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου πλημμύρισε την ημέρα αυτή,  φυτά και ευωδιές. Οι εκπρόσωποι της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία μοίρασαν 1.000 γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια σε ένδειξη εκτίμησης προς το προσωπικό του Νοσοκομείου. Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας έστειλαν μήνυμα για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Περισσότερα...

Μαθητές - εθελοντές αναλαμβάνουν δράση με την Αντηρίδα !

Η μεγάλη εθελοντική συμμαχία συνεχίζει και αυτή την χρονιά. Το Σάββατο ή την Κυριακή νέοι και μαθητές, συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις του Συλλόγου στον χώρο του Νοσοκομείου.  Με την συνοδεία «έμπειρων» εθελοντών προσφέρουν με χαμόγελο βοήθεια όταν τους ζητηθεί. Η παρουσία τους είναι πολύτιμη σε διάφορους τομείς δραστηριοποίησης : δημιουργική απασχόληση με παιδιά, γραμματειακή υποστήριξη, ταξινόμηση βιβλίων, διαλογή παιχνιδιών, πληροφορίες. H συμβολή τους στις εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανεκτίμητη.

Περισσότερα...

Ένα παραμύθι θα σας πω

Στον παιδότοπο της παιδιατρικής μικρά παιδάκια άκουσαν τον παππού Ηλία να αφηγείται το παραμύθι Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΑΓΟΣ ενώ οι εικόνες στην μικρή οθόνη τους μετέφερε στην μαγική χώρα των λαγών. Στη συνέχεια η Ιωάννα και η Λιάνα κράτησαν το ενδιαφέρον των μικρών θεατών συζητώντας και ακούγοντας τους να περιγράφουν τους ήρωες και την πλοκή του παραμυθιού με δικά τους λόγια. Στο τέλος, όλοι μαζί με τους εθελοντές ( από την Αντηρίδα και το Χαμόγελου του Παιδιού ) ζωγράφισαν εικόνες κλείνοντας την δράση με όμορφα χρώματα και χαμόγελα.

Περισσότερα...

Περίπατος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με άρωμα Ανατολής

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου σεργιανίσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναζητώντας τα ίχνη της Οθωμανικής παρουσίας στην πόλη μας. Περπατώντας ανάμεσα σε σημαντικά, και ξεχασμένα σε μερικές περιπτώσεις μνημεία, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σφήκας και Χρ. Ζαφείρης αφηγήθηκαν γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την Οθωμανική περίοδο της πόλης μας.

Ευχαριστούμε τον ξεναγό κ. Κ.Σφήκα και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Χρ. Ζαφείρη για την όμορφη ξενάγηση στην Θεσσαλονίκη των Οθωμανών.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 30