| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Νέος εξοπλισμός από τα έσοδα της διαδικτυακής συναυλίας των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων και την «Αντηρίδα»

Με έναν ψηφιακό υπέρηχο και ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο-οξύμετρο με μόνιτορ ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για τη φροντίδα των ασθενών του. Η προμήθεια των δύο σύγχρονων, φορητών μηχανημάτων έγινε με τα έσοδα της διαδικτυακής εκδήλωσης των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Πρωτοχρονιά με όσους εργάζονται για την προστασία της υγεία μας

Ο χρόνος αποκτά διαφορετική σημασία στο χώρο του Νοσοκομείου. Το προσωπικό ασφαλείας, οι καθαριστές, οι τραυματιοφορείς, εργάζονται αξιοποιώντας κάθε δευτερόλεπτο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές φροντίζουν τους ασθενείς για να επιστρέψουν σύντομα και με ασφάλεια στις οικογένειές τους. Όλοι τους στα πρόσωπά των νοσηλευομένων βλέπουν πολλές φορές τον πατέρα, η μητέρα, τους αγαπημένους συγγενείς.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς τους συναντήσαμε για να ευχηθούμε « Καλή Χρονιά» και να τους μεταφέρουμε το «ευχαριστώ» όλων μας με παραδοσιακές βασιλόπιτες.

Περισσότερα...

Διαδικτυακό 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, εκτός από το ποιοτικό επίπεδο των σπουδών μας, επιμένουμε να διατηρούμε υψηλό το ηθικό μας και να εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά με σκοπό την καλύτερη δυνατή επαφή με τα παιδιά μας. 

Έχοντας κατά νου πάντα πως η διοργάνωση των παράλληλων δράσεων του Σχολείου μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, είναι βοηθητική τόσο για την ψυχολογία των παιδιών μας, όσο και για ένα ευρύτερο κλίμα ευφορίας που όλοι μας έχουμε ανάγκη, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε και φέτος το καθιερωμένο 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar μας με έναν διαφορετικό από άλλες χρονιές χαρακτήρα. 

Έτσι, στα χρόνια των πολλών δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας, η φετινή Εορταγορά μας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σε διαδικτυακή μορφή έχοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ιντερνετικών δράσεων με στόχο, σε μια περίοδο αγάπης όπως αυτή των Χριστουγέννων, να συγκεντρώσουμε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό, ώστε να συμβάλουμε στις ανάγκες ανθρώπων που η συνεισφορά μας τους είναι πολύτιμη. Η δε διάρκειά της δεν θα περιορίζεται μόνο σε μια ημέρα όπως άλλες χρονιές αλλά θα είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (14 Δεκεμβρίου 2020 – 7 Ιανουαρίου 2021). 

Η πρωτοβουλία μας θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία πάντα με φιλανθρωπικά σωματεία, οργανώσεις και ιερούς ναούς, στα οποία θα διαθέσουμε τα έσοδα από τις δράσεις μας.
Για τον σκοπό αυτό έχουμε σχεδιάσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που διαμορφώνεται μέσα από τους εξής βασικούς άξονες: 
-Μια μεγάλη διαδικτυακή Εορταγορά – Υπό τον συντονισμό και τη φροντίδα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουμε έναν μεγάλο αριθμό eshops, τα οποία προαιρετικά θα προσφέρουν εκπτώσεις στους κατόχους του κουπονιού του Σχολείου μας, ενώ παράλληλα ένα ποσοστό των αγορών που θα γίνονται με το κουπόνι αυτό θα διατίθεται στους λογαριασμούς των Φιλανθρωπικών Σωματείων με τα οποία θα συνεργαστούμε γι’ αυτό τον σκοπό (Στοργή και Μ.Α.Ζ.Ι. – Με αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα). Η έναρξη της συγκεκριμένης δράσης έγινε ήδη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου (για να λειτουργήσει ως προάγγελος της συνολικής διοργάνωσης) και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών καταστημάτων θα διευρύνεται διαρκώς σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.  
-Ψηφιακά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης. Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες των παιδιών μας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια γιόγκα για παιδιά και γονείς, ακροβατικών εδάφους, τεχνητής νοημοσύνης,  πληροφορικής, εικαστικής έκφρασης, εκπαίδευσης σκύλων, μαγειρικής, χριστουγεννιάτικων στολιδιών, διαδραστικής παράστασης Stand Up Comedy για παιδιά κ.α. Τα έσοδα της συγκεκριμένης δράσης θα διατεθούν επίσης στους λογαριασμούς της Στοργής και του Μ.Α.Ζ.Ι.
-Μεγάλη διαδικτυακή γιορτή. Η διοργάνωση θα κορυφωθεί με μια μεγάλη ψηφιακή εκδήλωση που θα περιλαμβάνει συναυλία των Κώστα Λειβαδά και Ανδριάνας Μπάμπαλη, ευχές των παιδιών μας, αλλά και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού και πολλές άλλες εκπλήξεις, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον λογαριασμό της Αντηρίδας (Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου) υπέρ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του σε εξοπλισμό και υλικό για τους ασθενείς με covid-19.  
-Ενεργοποίηση συστήματος δωρεών μέσω SMS με το οποίο όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, έστω και τη μικρή συνδρομή τους, για τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσής μας.   
Πολλές άλλες εκπλήξεις τις οποίες θα ανακοινώνουμε σταδιακά…     
Σημειώνεται, τέλος, ότι το 25ο διαδικτυακό  Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μέσα από το νέο site του Σχολείου μας protypa.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των εκδηλώσεών μας. 
Θα ακολουθήσουν αναλυτικά δελτία Τύπου για τις επιμέρους δράσεις της διοργάνωσης. 
 

 

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη ενισχύει ακόμα μία φορά το έργο της «Αντηρίδας»

Σήμερα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προχώρησε στη δωρεά προϊόντων προσωπικής υγιεινής, ιματισμού και υπόδησης για τους συνανθρώπους μας που είναι σε ανάγκη.

Η παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντηρίδας, από τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης επαίνεσε την «Αντηρίδα» για το σπουδαίο εθελοντικό της έργο, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. 

Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, , εξέφρασαν η ιδρύτρια-αντιπρόεδρος της Αντηρίδας και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, κ. Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της Αντηρίδας, Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής κ. Γεωργία Δερετζή., και ο Πρόεδρος του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, κ. Μιχαήλ Καραβιώτης, 

«Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους που φεύγουν ξαφνικά από το σπίτι τους και μένουν μόνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παπαγεωργίου, σπεύδοντας να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με την χρησιμότητα της δωρεάς.

«Ευχαριστούμε για όλη την αγάπη, την προσφορά και την ανιδιοτέλεια…» δήλωσε καταληκτικά, η Πρόεδρος της Αντηρίδας και Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής Γ.Δερετζή. 

Περισσότερα...

Μένουμε Ασφαλείς

Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε ασφαλείς μοιράζει  στους νεαρούς & έφηβους ασθενείς που επιστρέφουν σπίτι τους, παιδικές υφασμάτινες μάσκες προστασίας υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τα μέτρα υγιεινής.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου πλημμύρισε την ημέρα αυτή,  φυτά και ευωδιές. Οι εκπρόσωποι της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία μοίρασαν 1.000 γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια σε ένδειξη εκτίμησης προς το προσωπικό του Νοσοκομείου. Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας έστειλαν μήνυμα για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 31