| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Μια φορά και έναν καιρό...

Στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου, οι εθελοντές, Ιωάννα, και ο Παππούς Ηλίας, διάβασαν Παραμύθι στα παιδάκια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών. Ακολούθησε συζήτηση για τα νοήματα του παραμυθιού.

Στο τέλος και με την βοήθεια μελών από το "Χαμόγελο του Παιδιού", τα παιδάκια ζωγράφισαν σκηνές από το παραμύθι. Κάθε παιδικό χαμόγελο είναι ένα πολύτιμο δώρο σε όλους μας.

Περισσότερα...

Μαθητές - εθελοντές αναλαμβάνουν δράση με την Αντηρίδα !

Η μεγάλη εθελοντική συμμαχία συνεχίζει και αυτή την χρονιά. Το Σάββατο ή την Κυριακή νέοι και μαθητές, συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις του Συλλόγου στον χώρο του Νοσοκομείου.  Με την συνοδεία «έμπειρων» εθελοντών προσφέρουν με χαμόγελο βοήθεια όταν τους ζητηθεί. Η παρουσία τους είναι πολύτιμη σε διάφορους τομείς δραστηριοποίησης : δημιουργική απασχόληση με παιδιά, γραμματειακή υποστήριξη, ταξινόμηση βιβλίων, διαλογή παιχνιδιών, πληροφορίες. H συμβολή τους στις εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανεκτίμητη.

Περισσότερα...

Ένα παραμύθι θα σας πω

Στον παιδότοπο της παιδιατρικής μικρά παιδάκια άκουσαν τον παππού Ηλία να αφηγείται το παραμύθι Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΑΓΟΣ ενώ οι εικόνες στην μικρή οθόνη τους μετέφερε στην μαγική χώρα των λαγών. Στη συνέχεια η Ιωάννα και η Λιάνα κράτησαν το ενδιαφέρον των μικρών θεατών συζητώντας και ακούγοντας τους να περιγράφουν τους ήρωες και την πλοκή του παραμυθιού με δικά τους λόγια. Στο τέλος, όλοι μαζί με τους εθελοντές ( από την Αντηρίδα και το Χαμόγελου του Παιδιού ) ζωγράφισαν εικόνες κλείνοντας την δράση με όμορφα χρώματα και χαμόγελα.

Περισσότερα...

Περίπατος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με άρωμα Ανατολής

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου σεργιανίσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναζητώντας τα ίχνη της Οθωμανικής παρουσίας στην πόλη μας. Περπατώντας ανάμεσα σε σημαντικά, και ξεχασμένα σε μερικές περιπτώσεις μνημεία, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σφήκας και Χρ. Ζαφείρης αφηγήθηκαν γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την Οθωμανική περίοδο της πόλης μας.

Ευχαριστούμε τον ξεναγό κ. Κ.Σφήκα και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Χρ. Ζαφείρη για την όμορφη ξενάγηση στην Θεσσαλονίκη των Οθωμανών.

Περισσότερα...

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος

Με 60 δρομείς «βάδισε» η ΑΝΤΗΡΙΔΑ το Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος  και στην διαδρομή  του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.  Ξεκινήσαμε δυναμικά και μαζί με 20,000 δρομείς  από το απόγευμα ως αργά το βράδυ είμασταν στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης. Οι χρόνοι για πολλούς βελτιώθηκαν όπως φαίνεται στον πίνακα αποτελεσμάτων. 

Περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε την εικαστική έκθεση Βαρλάμη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου τα εγκαίνια της εικαστικής συλλογής του Ευθύμιου Βαρλάμη με θέμα «Άγιος Λουκάς ο ιατρός. Τέχνη-πίστη-θεραπεία» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο δωρητής και ιδρυτής του Νοσοκομείου Νίκος Παπαγεωργίου, η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και πλήθος κόσμου. 

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 30